Centrale stofzuigsystemen


Plaatsen van een centraal stofzuigsysteem


Het centraal stofzuig systeem is de laatste tijd een van de meest opkomende trends, zowel in de nieuwbouwwoningen als in de bestaande woningen.
De voordelen zijn dan ook enorm t.o.v. de traditionele stofzuiger.

Voordelen van dit systeem


Je niet meer met het snoer en de stofzuiger zit te rond te sleuren. Het enige wat je moet doen, is de flexibele slang aan het stofcontact aansluiten en je bent vertrokken. Het maakt ook zo goed als geen lawaai omdat de motor van het systeem zich niet in dezelfde ruimte bevindt, meestal is deze in de kelder, de garage of in een bergruimte geinstalleerd. het stofzuigsysteem zorgt ook voor gezondere leefomgeving : het stof word een stuk beter weggezogen dan bij gewone stofzuigers omdat de zuigkracht een heel stuk hoger ligt.Bovendien blaast de centrale stofzuiger het microstof rechtstreeks naar buiten zodat je binnen een zuivere omgevingslucht krijgt.
natuurlijk is een van de belangrijkste voordelen de tijd die je uitspaard door de veel sterkere zuigkracht en het uitsparen van het gesleep van een klassieke stofzuiger, tot 35% tijdswinst is zeker geen overdreven feit waar dan ook nog eens bijkomt dat alles veel grondiger gereinigd is.

Welk onderhoud is er dan aan deze stofzuigsystemen ?


Bijna geen, geregeld eens de opvangbak leegmaken en na een goede 10 jaar de koolstofborstels en de rollagers laten vervangen.

Centrale stofzuigsystemen hebben niet alleen de voordelen mee, ze betalen zichzelf op termijn ook nog terug.

centrale stofzuig systemen